Cursuri formare profesori

Primul centru de formare pentru educație digitală din Iași

Cursuri formare profesori

Inspectoratul Școlar Județean Iași apreciază în mod cu totul special sprijinul acordat de compania Quartz Matrix, succesul parteneriatului concretizându-se prin înființarea unui Centru de Formare pentru Educație Digitală, proiect deosebit de important pentru școala preuniversitară ieșeană.

Apreciem promptitudinea și empatia de care Quartz Matrix a dat dovadă pentru a organiza și derula activități care vin ca răspuns la schimbările rapide generate de pandemia de coronavirus, precum și nevoilor continue de pregătire și formare ale cadrelor didactice. Ne manifestăm disponibilitatea de a colabora în proiecte viitoare pentru interesul școlii ieșene și al comunității căreia aceasta îi aparține

Prof. Emanuela Pădurariu
Inspector informatică ISJ Iași
Cursuri formare profesori

Începând cu 5 iunie 2020, profesorii din Iași au posibilitatea de a se instrui în primul centru de formare în educație digitală din Iași, realizat de Inspectoratul Școlar Județean Iași, în parteneriat cu Quartz Matrix. Inaugurarea acestuia a avut loc în cadrul unui eveniment online, ocazie cu care profesorii ieșeni au luat parte și la un curs de instruire pentru utilizarea platformei de e-Learning ACCED – Acces la educație de la distanță.

Accesează platforma e-Learning ACCEDAccesează platforma e-Learning ACCED

Centrul de formare în educație digitală din Iași este dotat cu echipamente interactive utilizate în scenariul de învățare hibrid: display interactiv Promethean, platformă de videoconferință Webex, camere pentru videoconferință Logitech, sistem interactiv format din tablă interactivă Promethean și videoproiector Epson, platformă e-learning ACCED, platformă resurse didactice MozaBook.

Cursuri formare profesori

Pe lângă punerea la dispoziție a unor echipamente și soluții pentru facilitarea educației digitale, este important ca profesorii să primească asistență și să beneficieze de mijloace prin care să se perfecționeze și să se familiarizeze cu metodele de predare moderne, care implică tehnologia și digitalizarea.

Printre activitățile centrului de formare se numără o serie de cursuri formare profesori în utilizarea platformelor și instrumentelor online. Primul dintre acestea s-a desfășurat chiar în ziua inaugurării centrului. Peste 100 de profesori au descoperit informații despre modul în care pot crea lecții, iniția teste și eficientiza procesul de predare prin intermediul ACCED e-Learning, o platformă dezvoltată de Quartz Matrix, care poate fi integrată cu resurse de colaborare precum Cisco Webex.

DIRECȚII DE ACȚIUNE

DIRECȚII DE ACȚIUNE

 • Asigurarea şi promovarea calităţii serviciilor educaţionale
 • Asigurarea accesului tuturor copiilor la servicii educaţionale
 • Susţinerea şi promovarea performanţei în educaţie
 • Dezvoltarea autonomiei unităților de învățământ prin responsabilizarea tuturor factorilor educaționali și implicarea acestora în aspectele care țin de viața școlii
 • Formarea şi dezvoltarea profesională continuă a personalului din învăţământ
 • Promovarea educaţiei nonformale, oportunitate formativă complementară pentru elevi
 • Susţinerea educaţiei permanente şi a educaţiei adulţilor
 • Compatibilizarea sistemului de învăţământ românesc cu cel european
5000 +

CADRE DIDACTICE instruite în tehnologie

Pentru anul școlar în curs sunt vizate webinarii, ateliere de lucru, cursuri de instruire, workshop-uri online, cercuri pedagogice, schimburi de experiență pentru dezvoltarea competențelor digitale în rândul cadrelor didactice, directorilor, inginerilor de sistem.

Organizăm cursuri de formare în educație digitală

Dacă doriți

 • Să creați un mediu de lucru interactiv în spațiul online, prin folosirea la capacitate maximă a platformelor de videoconferință, dispozitivelor digitale și softurilor pentru lecții
 • Atunci când vă veți întoarce în sala de clasă, față în față cu elevii dumneavoastră, să le oferiți în continuare lecții interactive, care implică utilizarea resurselor digitale
Înscrieți-vă acum la cursurile noastre de formare pentru educație digitală

Vă rugăm să completați următorul formular pentru a putea organiza și a vă oferi sesiuni de formare personalizate:

  Mersi sus