Softuri educaționale pentru creare de lecții digitale

Postat de Data: august 18, 2021

Descoperă care sunt calitățile softurilor educaționale și folosește pe deplin toate funcționalitățile unui astfel de program informatic, în beneficiul tău și al elevilor tăi. Află cum!

Ce este un software educațional?

Software-ul educaţional este un program informatic complex, care te ajută în procesul de predare, învățare, evaluare interactivă. Cele mai bune softuri educaționale sunt complexe în ceea ce privește funcționalitățile pe care le oferă, dar sunt în același timp foarte ușor de utilizat. De regulă, softurile concepute special pentru educație folosesc aceleași principii intuitive ca orice alt program informatic cu care suntem deja familiarizați.

Educația digitală la clasă completează modalitățile clasice de susținere a orelor având ca beneficiu principal creșterea interesului elevilor pentru lecțiile predate. Instrumentul principal ce valorifică întregul potențial al softurilor educaționale este fie un display interactiv, fie o tabla interactivă.

Astfel, elevii pot avea acces la un mod dinamic de predare, cu planuri tridimensionale ce pot fi manipulate cu ușurință pentru observarea tuturor detaliilor, exemplificări, testări și învățare bazate pe joc.

Important de menționat este faptul că poți alege dintr-o bibliotecă deja creată de alți profesori de resurse valoroase pe care doar să le modifici conform planului tău de lecție. Ai posibilitatea de a încărca pur și simplu manualul digital, diagrame sau alte informații relevante, astfel încât lecția să fie exact așa cum îți dorești. Odată realizată prezentarea, o poți folosi la toate celelalte clase, economisind timp și menținând interesul elevilor pentru informațiile importante pe care le predai, indiferent de disciplină.

Software-uri educaționale premiate: ActivInspire și mozaBook

Folosirea unui software educațional ușurează procesul de predare al profesorului, într-un sistem de educație în care presiunea pusă pe cadrele didactice și volumul de muncă sunt din ce în ce mai mari.

Software-urile ActivInspire și ClassFlow destinate realizării lecțiilor digitale și pentru predare-evaluare interactivă au fost premiate ani la rând cu locul I la nivel mondial (World’s 1st IWB, 1st IFPD, 1st software). ActivInspire poate fi utilizat gratuit, fiind furnizat în mod standard cu display-urile sau tablele interactive Promethean. Biblioteca de resurse myPromethean oferă utilizatorilor ActivInspire acces la peste 30.000 de flipcharturi care au fost create de către profesori, pentru profesori. Poți căuta, filtra, previzualiza și descărca cu ușurință resurse educaționale, economisind timp valoros petrecut cu pregătirea lecțiilor.

Mai mult decât atât, ai la dispoziție o platformă online de training și instruire în utilizarea display-urilor și a software-ului educațional ActivInspire. Accesul în platformă se face în baza unui user și a unei parole, asigurând astfel o experiență de învățare personalizată. La finalul fiecărui curs primești și certificare.

Urmăriți prezentările video ActivInspire.

Întreabă-ne mai multe despre ActivInspire și vezi dacă este potrivit pentru tine!

mozaBook este un soft educațional interactiv care oferă opțiuni versatile și inovatoare de ilustrare, animare și prezentare. Ai astfel la dispoziție un bogat conținut interactiv, aplicații integrate de dezvoltare a competențelor, de ilustrare și de exersare și un laborator virtual. Toate acestea ușurează pentru elevi înțelegerea și însușirea noțiunilor predate.

mozaBook în cifre înseamnă peste 1200 de animații 3D, sute de videouri educaţionale, fișiere audio și fișe de lucru. Sunt disponibile peste 100 de aplicaţii tematice pentru mai multe materii: matematică, limba română, biologie, geografie, istorie, educație muzicală, educație artistică, chimie, fizică. Aplicațiile sunt îmbogățite permanent cu funcții noi, iar instrumentele și jocurile oferite permit elevilor o experiență plăcută, chiar distractivă, de acumulare a cunoștințelor la ore și de înțelegere a noțiunilor predate. Exercițiile create în aplicații și laboratoare virtuale pot fi salvate.

Întreabă-ne mai multe despre mozaBook și vezi dacă este potrivit pentru tine!

Mersi sus