Beneficiile e-learning pentru companii și instituții de formare profesională

Postat de Data: aprilie 26, 2021

E-learning este tehnologia modernă prin care un trainer poate să țină cursuri relevante pentru mii de participanți odată, la un cost eficient.  Platforma e-learning de training și educație la distanță  favorizează învățarea pe tot parcursul vieții și răspunde nevoilor de studiu pentru dobândirea unor abilități diverse, în funcție de interesele de dezvoltare a fiecărui cursant în parte, indiferent dacă acesta asimilează informațiile cu rapiditate sau, poate, într-un ritm mai lent.

Principalul avantaj al unui instrument de e-learning este că oferă un cadru de învățare flexibil și versatil ce permite cursanților individuali și organizațiilor să își adapteze pregătirea la contextul specific de care aparțin. Cursanții pot accesa conținut relevant și personalizat de oriunde și de pe orice device au la îndemână.

Vrei angajați motivați și productivi? Vezi cum poate o platformă de e-learning să te facă să economisești bani!

Un studiu realizat de IBM arată că fiecare dolar investit în formare profesională prin e-learning, generează 30 de dolari, cuantificați din creșterea productivității angajaților, care reuseșc astfel să asimileze într-un timp scurt, noi abilități necesare muncii lor.

Într-un alt studiu, 51 % dintre experții în resurse umane spun că învățarea continuă prin e-learning are ca efect direct creșterea moralului, satisfacției și retenției angajaților. Mai mult decât atât, prin învățarea la distanță se economisește cel puțin jumătate din timpul care ar fi fost necesar achiziționării acelorași abilități, direct, într-o sală de curs.

Angajații din ziua de azi, pun mare accent pe dezvoltarea profesională, astfel încât se așteaptă de la o companie să le ofere contextul de creștere. În caz contrar, își caută alt angajator.

Scalare facilă prin e-learning pentru centrele de formare profesională

De la câțiva cursanți și un training, până la mii de studenți, cu zeci de discipline și mii de cursuri, platforma de e-learning se poate scala, asigurând eficiență operațională și o metodă performantă de transmitere a cunoașterii, în ritmul propriu al fiecărui cursant.

Platformele e-learning sunt mai mult decât cataloage de cursuri. Spre exemplu, instrumentul Learning ON dezvoltat de Quartz Matrix pune la dispoziție o colecție întreagă de aplicații pentru înrolarea și monitorizarea cursanților, administrarea și livrarea controlată a conținutului de curs, evaluarea și testarea cursanților, managementul categoriilor de training, de prezentări și documente.

Beneficiile e-learning

E-learning înseamnă economie de timp și de bani

Cursanții pot accesa conținutul de învățare oriunde și oricând. Pentru companii sau instutiții de formare, învățământul online la distanță este echivalent și cu economie la buget. Costurile cu deplasările pentru traineri și cursanți, precum și cu închirierea spațiului sunt eliminate complet.

Prin e-learning informațiile sunt asimilate mai rapid

Cursanții preferă informații structurate în capitole reduse ca dimensiuni și interactive. Conținutul video și podcastul (înregistrările audio) sunt mai atractive și mai ușor de găsit și de parcurs, în comparație cu un manual clasic. În plus, în e-learning cursantul are la dispoziție o interfață intuitivă și instrumente diverse. Cu cât este mai interactiv conținutul, cu atât este asimilat mai bine – atunci când îți face plăcere să înveți, memoria este stimulată și aplicarea conceptelor în practică, devine mai facilă.

Instrumentele E-learning ajută la personalizarea cursurilor

Fiecare cursant are propriile priorități sau abilități pe care este necesar să le învețe. Ei pot să acceseze cursurile de care au nevoie și să le parcurgă în ritmul propriu.

E-learning înseamnă conținut de calitate, de fiecare dată

Fiecare cursant are aceeași experiență de învățare, indiferent de momentul în care participă la curs.

E-learning este scalabil

Investiția în pregătirea unui curs este amortizată și cursul devine profitabil prin parcurgerea conținutului de către sute sau chiar zeci de mii de studenți. Aceștia fie achită o taxă pentru a putea accesa infirmațiile, fie își valorifică abilitățile nou învățate în compania ta, contribuind la succes.

LearningON – Platforma E-learning și E-training de care ai nevoie

Așadar ai aflat despre avantajele e-learning-ului în educație și te gândești că ar putea fi o soluție bună și pentru compania ta. Următorul pas este să alegi o echipă de experți care să te ghideze în implementarea soluției ideale pentru tine.

Intră în scenă LearningON – platforma de e-learning și e-training dezvoltată de Quartz Matrix cu interfață prietenoasă și extrem de ușor de utilizat. Parcurgerea informațiilor poate fi făcută de către oricine are un nivel basic de operare PC. Știm cât este de importantă înteractivitatea, de aceea pot fi folosite metode de predare-învățare ce includ unul sau mai multe elemente precum: text, scheme, video, teme, chestionare, teste. Se pot realiza evaluări cu rezultate obținute în timp real. Cursurile pot fi accesate de către oricine, în baza unei parole, sau folosind o modalitate de plată.

Ia legătura cu noi. Trimite-ne un mesaj AICI și spune-ne care sunt obiectivele tale în ceea ce privește implementarea unei soluții e-learning. Ai garanția că vei primi un răspuns complex, avizat ce te va determina să iei cea mai bună decizie!

Mersi sus