Parteneriate

Parteneriatele în care alegem să ne implicăm sunt alese CU ATENȚIE de către echipa Quartz Matrix. Este esențial ca ÎMPREUNĂ să le oferim clienților noștri soluțiile de educație digitală cu efecte imediate și de durată. De aceea lucrăm alături de parteneri de RENUME din întreaga lume, care au dovedit profesionalism, implicare și reușite în proiecte de educație digitală.

Împreună pentru educația digitală

Împreună pentru educația digitală
Inspectoratul Școlar Județean Iași

Formarea cadrelor didactice pentru a utiliza tehnologiile educaționale a fost motivul comun care a stat la baza acestui parteneriat educațional cu Inspectoratul Școlar al județului Iași. Am intrat în acest proiect cu un formator certificat din cadrul diviziei educaționale, fapt care, alături de posibilitatea Quartz Matrix de a dezvolta proiecte de anvergură și de dorința a susține dascălii în parcurgerea ”abecedarului” educației digitale, ne-a ușurat enorm sarcina pe care ne-am asumat-o.

Astfel, pe 5 iunie 2020, chiar de Ziua Învățătorului, am lansat Centrul de Formare pentru Educație Digitală dedicat profesorilor din Iași. Am asigurat dotările tehnologice necesare și chiar în prima zi am organizat un curs în cadrul căruia peste 100 de profesori au aflat cum pot crea lecții, iniția teste și eficientiza procesul de predare prin intermediul ACCED e-Learning, platforma dezvoltată de Quartz Matrix. Până în prezent au fost instruite peste 5000 de cadre didactice în utilizarea tehnologiei digitale în procesul de predare-învățare-evaluare.

 

Parteneri de tehnologie

Parteneri de tehnologie
Promethean

Promethean este lider mondial în echipamente interactive pentru educație (display-uri touchscreen și table inteligente). De altfel, display-urile touchscreen Promethean ActivPanel sunt recunoscute în toată lumea pentru fiabilitate și acuratețe în utilizare, fiind capabile să ofere o experiență similară scrisului de mână.

Producătorul este prezent în peste 150 de țări, iar în 25 de ani a creat, prin tehnologia dedicată exclusiv educației, o comunitate de peste 4,5 milioane de profesori și elevi din întreaga lume. Soluțiile dezvoltate de Promethean au fost adoptate în peste un milion de săli de clasă, iar software-urile ActivInspire și ClassFlow – dedicate realizării lecțiilor digitale și pentru predare-evaluare interactivă – au câștigat, ani la rând, numeroase premii I la nivel mondial (World’s 1st IWB, 1st IFPD, 1st software).

Din 2019, Quartz Matrix este unicul partener Promethean în România. Din această poziție le oferim învățătorilor, profesorilor și elevilor acces la tehnologie premium dedicată educației digitale.

 

Epson

Companie de încredere în toată lumea datorită dedicării și soluțiilor inovatoare pe care le oferă, Epson produce o multitudine de echipamente dedicate educaţiei. Printre acestea – imprimante cu jet de cerneală, imprimante foto, videoproiectoare 3LCD (tehnologie introdusă de Epson) cu lămpi sau surse de lumină laser, scanere, multiplicatoare de CD/ DVD-uri sau camere de documente.

Parteneriatul pe care Quartz Matrix îl are cu Epson ne-a ajutat să introducem în mai bine de 1000 săli de clasă din România sisteme cu table interactive și videoproiectoare necesare pentru desfășurarea lecțiilor digitale.

Epson înțelege educația și folosește aceste cunoștințe pentru a crea o tehnologie care transformă studiul într-o activitate placută și eficientă. Soluțiile Epson conectează grupurile care lucrează împreună în același spaţiu sau la distanţă, captează atenția și mobilizează profesorii și elevii.

De la săli de clasă mici la amfiteatre sau la cursurile online, videoproiectoarele Epson sunt soluția perfectă pentru imagini uimitoare, caracteristici flexibile și operare ușoară, elimină frustrările, oboseala și neînțelegerile care pot rezulta în urma incapacității de a vedea clar și corect conținutul.

 

Mozaik Education

Partenerii noștri de la Mozaik Education reprezintă una dintre cele mai mari edituri de conținut digital din Ungaria. Fondată în 1990 de profesori și informaticieni, compania dezvoltă în prezent software educațional necesar lecțiilor interactive. Mozaik Education pune la dispoziția profesorilor și elevilor peste 1000 de resurse digitale disponibile în peste 30 de limbi (animații 3D, materiale video, foto și audio educaționale ori manuale interactive). Acestea acoperă toate materiile din curricula de învățământ din România.

Festo

Festo Didactic este furnizorul mondial de echipamente și soluții pentru educație tehnică. Portofoliul de produse și servicii oferă soluții de educație holistică pentru toate domeniile tehnologice din automatizarea fabricilor și a proceselor – pneumatică, hidraulică, electrotehnică, tehnologie de producție, inginerie mecanică, mecatronică, CNC, HVAC și telecomunicații.

Produsele Festo Didactic combină cunoștințele teoretice cu experiența practică în automatizare și tehnologie. Învățarea intuitivă și rapidă se realizează prin sisteme practice de învățare și fabrici de învățare, care fac tehnologiile și procesele utilizate în producția industrială imediat tangibile și le ilustrează într-un mod ușor de înțeles. Persoanele care învață pot folosi aceste sisteme pentru a aduna experiența reală și practică de care au nevoie pentru a lucra independent în industrie și pentru a contribui rapid la productivitatea unei companii.

 

Cisco

Numele Cisco este legat de însăși funcționarea internetului. Compania care este partener Quartz Matrix produce tehnologia care face ca rețeaua mondială de informații și calculatoare să funcționeze din 1984. Recent, Cisco a prezentat o strategie pentru construirea unui nou internet – proiectat să impulsioneze inovația digitală dincolo de limitările economice, de performanță sau de consum de energie impuse de infrastructura actuală.

În același timp, Cisco ”vede” educația ca pe un catalizator global. Soluțiile de securitate, colaborare si wireless dezvoltate de Cisco sunt folosite pentru facilitarea și dezvoltarea sistemelor de învățământ din întreaga lume.

În România, partenerul nostru contribuie la formarea specialiștilor în IT&C, prin programul Networking Academy. Lansat la începutul anilor 2000, acesta a permis pregătirea în domeniul digital a peste 100.000 de studenți.

Poly

Poly oferă soluții video și audio care pot fi folosite atât de cei prezenți la școală, cât și de cei care participă la lecții de la distanță, prin intermediul internetului. Soluțiile Poly sunt simplu de utilizat și asigură interoperabilitate extinsă, ceea ce conduce la creșterea capacităților de predare și de comunicare a profesorilor și elevilor.

Mersi sus