Pachet securitate cibernetică
Firewall, antivirus, servicii de administare

Apără școala de atacurile cibernetice

Hercule blochează virușii și hackerii care doresc să pătrundă în școala dumneavoastră prin intermediul rețelei de internet. Cu alte cuvinte, Hercule este cel care decide pe cine lasă să intre și pe cine nu, în rețeaua de internet.

Ce pericole fac rând la „poarta” infrastructurii IT din școală?

Virușii

Sunt printre cei mai populari și numeroși abonați la rând. Au obiceiul de a se împinge și de a forța intrarea. Odată ce au pătruns în rețea, se răspândesc foarte rapid și ajung să infecteze toate dispozitivele (laptopuri, PC-uri, telefoane, tablete), rezultatul acțiunilor lor fiind în 90% dintre cazuri dezastruoase pentru școală - dispozitive care nu mai funcționează, fișiere și date importante la care nu mai puteți avea acces vreodată.

Phishing-ul

Phishing-ul este un virus mai inteligent căruia nu prea îi place să stea la rând. Perfid, se deghizează într-un e-mail important și pătrunde ușor în rețea, nu este nevoie să stea la rând alături de sutele de viruși. Deghizat într-un e-mail care pare a veni de la inspectorat, bancă, primărie sau altă instituție importantă, îl face pe cititorul mesajului să creadă că este adevărat. Fiind un actor excelent, mimează atât de bine comportamentul instituției pe care o imită, astfel încât persoana care citește e-mailul va pica în capcana lui. De cele mai multe ori, va direcționa cititorul către o pagină în care i se cer date importante precum - CNP, datele de card, nume și prenume, date personale, date ale școlii. De la introducerea acestor date și până la golirea contului bancar trec puține clipe. Când cititorul își va da seama că a fost păcălit, va fi prea târziu. Banii școlii au ajuns în buzunarele hackerului ce se ascundea în spatele e-mailului.

E-mailurile nepotrivite

Nu sunt foarte periculoase, însă îngreunează și încurcă activitatea zilnică, umplând căsuța de e-mail cu tot felul de mesaje care nu reprezintă nici un interes pentru activitatea desfășurată în școală. Vin cu o frecvență mare de la sute de expeditori. Fără un control și o filtrare a e-mailurilor, căsuța zilnică poate ajunge și la mii de mesaje. Cât timp se pierde cu ștergerea acestora sau identificarea mesajelor cu adevărat importante? Cel mai probabil, mesajele importante nici nu vor fi văzute la timp. Știți expresia „A căuta acul în carul cu fân”?

Site-uri neadecvate și conținut nepotrivit pentru educație

Sunt privilegiate și sunt chiar invitate să intre în școală, fiind căutate pe internet sau accesate direct de către elevi. Orice conexiune la internet vine și cu libertatea de a accesa site-uri neadecvate sau conținut nepotrivit pentru copii. De aici și reticența de a da frâu liber în utilizarea internetului în actul educațional.

*În urma evaluării veți primi un raport detaliat cu toate amenințările reale la care sunt supuse zilnic datele și infrastructura școlii.

Hercule ține la „poartă” toate aceste pericole și nu le permite să intre în infrastructura IT

• Filtrează și blochează conținutul accesat pe internet, blochează site-uri de rețele sociale, filme, poze, jocuri sau orice alt conținut considerat nepotrivit pentru copii sau lecții

• Protejează fiecare dispozitiv din școală (laptop, PC, tabletă, telefon) împotriva virușilor

• Blochează accesul dispozitivelor externe neautorizate la resursele digitale ale școlii

• Blochează mesajele perfide de tip phishing

3 motive să îl alegeți pe Hercule

1. Primiți suport tehnic local, în limba română

2. Beneficiați de prețuri speciale pentru educație

3. Beneficiați de soluții de securitate cibernetică de top, eficiente și premiate la nivel mondial

Hercule este un pachet de securitate cibernetică compus din:

• Next Generation Firewall Untangle

• Antivirus Bitdefender GravityZone Business security

• Servicii de suport tehnic și administrare IT.

Hercule - potrivit pentru școli

Untangle NG Firewall are module dedicate mediului educațional care permit filtrarea conținutului accesat online la școală la nivel de detaliu, blocând inclusiv căutări pe Google sau YouTube care nu sunt adecvate educației. Elevii vor accesa online la școală doar conținut adecvat și potrivit actului educațional.

Untangle este o soluție performantă de NG Firewall care protejează peste 40,000 unități de învățământ la nivel mondial.

Bitdefender GravityZone Business Security - soluție de protecție a dispozitivelor, este cotată în mod continuu ca fiind numărul 1 în cadrul testelor de securitate independente, garantând o securitate de încredere.

Echipa de suport și administrare IT Quartz Matrix va asigura în cadrul contractului buna funcționare a soluției fără a perturba activitatea școlii.

Luptă alături de Hercule pentru siguranța datelor și infrastructurii din școală:

Datele, utilizatorii și echipamentele din școală trebuie protejate. Pericolele și amenințările cibernetice nu sunt o utopie și nici nu sunt întâmplătoare.

Alege-l pe Hercule!

Hercule – cel mai nou proiect de securitate cibernetică Quartz Matrix adresat instituțiilor de învățământ

Contactați-ne pentru o ofertă Hercule personalizată

Mersi sus