Care sunt cele mai bune dotări prin PNRR pentru școli

Postat de Data: martie 10, 2023

Școlile pot să obțină aproape 1 miliard de euro prin Planul Național de Redresare și Rezistență (PNRR)

Potrivit Ministerului Educației, banii pot fi folosiți, printre altele, la dotarea a 75.000 de clase din România și echiparea a 5.200 de laboratoare de informatică. ”Oportunitatea de a dota unitățile de învățământ cu tehnologii digitale dedicate, actuale este exterm de importantă pentru calitatea actului educațional. În acest context, alcătuirea listelor cu necesarul școlilor, în acord cu prevederile Ministerului Educației poate fi provocatoare. Când vine vorba despre educație, însă, e mai important ca oricând ca soluțiile achiziționate să fie de cea mai bună calitate și furnizorul să aibă capacitatea de a implementa  proiecte de anvergură”, a precizat Magdalena Olaru, managerul Departamentului de Soluții Educaționale din cadrul Quartz Matrix.

Cum alegi furnizorul de echipamente tehnologice pentru dotarea școlilor prin PNRR

Ministerul Educației impune o serie de caracteristici tehnice minime pentru echipamentele ce pot fi achiziționate prin PNRR. ”Timpii pot fi mult scurtați prin consultanță de calitate – am pregătit o ofertă dedicată acestui proiect, ceea ce înseamnă că specialiștii noștri au selectat doar acele soluții pentru educație ce respectă cerințele Ministerului Educației. Punem accentul pe importanța echipamentelor tehnologice dezvoltate special pentru educație – nu pentru alte domenii, dar care se potrivesc cumva și în educație.

Spre exemplu, oferta pentru sălile de clasă conține variante de display interactiv Promethean, compania lider mondial în domeniu. Instalarea și instructajul în utilizare sunt gratuite. De asemenea, propunem o selecție de sisteme all-in -one și laptopuri performante ASUS, sistemul de operarea și echipamentele periferice fiind incluse. Practic, orice achiziție poate fi folosită imediat.

Oferta Quartz Matrix cuprinde tehnologii specifice și pentru laboratoarele de informatică, științe sau cele lingvistice, unde soluția proprie, Prolang, crește implicarea și interactivitatea la orele de limbi străine. Mai mult livram echipamente direct din stoc, astfel încât timpii de achiziție sunt mult scurtați” a mai spus Magdalena Olaru.

Așadar, în selectarea furnizorului de echipamente tehnologice pentru dotarea școlilor prin PNRR e recomandat ca aplicanții să țină cont de consultanța primită, calitatea echipamentelor, experiența în domeniu, de serviciile post-achiziție, de instruire, administrare, suport și mentenanță și mai ales de capacitatea de a livra toate aceste produse și servicii, la scară mare.

1.000 de clase, din peste 200 de școli și licee din România, au fost doatate de Quartz Matrix în 2022 cu tehnologie pentru educație digitală.

Quartz Matrix a dotat 1.000 de clase, din 205 școli și licee din România, de stat și private, cu tehnologie pentru educație digitală. Dintre acestea, 400 de clase beneficiază de tehnologie premium Promethean.

,,În 2022, am dotat atât școli din învățământul de stat, cât și din cel privat. Spre exemplu, în cadrul proiectului ,,e-Ȋnvățare în Municipiul Bistrița”, am furnizat și instalat 196 display-uri interactive Promethean Cobalt 65 pentru 10 unități de învățământ. Pe lângă acestea, unitățile de învățământ au mai fost dotate cu 232 de sisteme cu ecrane electrice și videoproiector, 520 de camere de videoconferință și 90 de routere. Un alt exemplu de proiect amplu a fost dotarea cu display-uri interactive Promethean a 40 de săli de clasă de la Transylvania College.

\
Previous slide
Next slide

Digitalizarea nu este un scop în sine în educație – considerăm că este extrem de important ca fiecare școală să aleagă și să integreze soluția de digitalizare care se potrivește cu obiectivele sale. Digitalizarea aduce beneficii doar atunci când este implementată corect”, a încheiat Magdalena Olaru, managerul Departamentului de Soluții Educaționale din cadrul Quartz Matrix.

Mersi sus