Cum alegi cea mai bună imprimantă sau multifuncțională HP pentru clasa ta?

Postat de Data: iunie 21, 2023

Ești un cadru didactic sau un manager de școală ce își dorește să cheltuiască cât mai eficient fondurile PNRR?

Atunci e posibil să fii copleșit de multitudinea de oferte de echipamente educaționale. E clar că îți dorești ce e mai bun pentru elevii și angajații tăi din zona administrativă – echipamente fiabile, de ultimă generație și potrivite pentru ce ai nevoie. 

În acest ghid vorbim despre multifuncționalele și imprimantele HP – stai fără griji, toate respectă Ordinul ministrului educației nr. 3.497/30.03.2022, privind standardele la care pot fi achiziționate prin PNRR. În plus, oferim consultanță specializată, astfel încât să iei cea mai bună decizie.

Pasul 1:

Stabilește-ți nevoile – ce tipuri de documente vei imprima, cam cât de des, ai nevoie de funcțiile de scanare sau copiere? Dacă ai nevoie și de alte funcții în afară de imprimare, cum ar fi scanarea, copierea sau faxul, ia în considerare achiziționarea unei multifuncționale. Aceste dispozitive pot fi mai versatile și pot economisi spațiu în clasă.

Pasul 2:

Alege tipul de imprimantă  perfect pentru școala ta. Există mai multe tipuri de imprimante disponibile, cum ar fi imprimante cu jet de cerneală, laser sau imprimante cu sublimare termică. Fiecare tip are avantajele și dezavantajele sale. Imprimantele laser sunt mai rapide și mai eficiente pentru tipărirea monocromă sau în cantități mari.

Iată câteva modele concrete de imprimante perfecte pentru sala de clasă. După cum vezi pot avea și scanner, funcție de copiere și chiar fax. Dacă ai nevoie de imprimarea unor foi A3, găsești un model ideal în lista de mai jos.

HP Laser MFP 432fdn
HP LaserJet Pro MFP 4102dwe
HP LaserJet Pro MFP M428fdn

Pasul 3:

Ia în considerare costurile ulterioare ale consumabilelor:  care este prețul tonerului pentru imprimantele sau multifuncționalele laser?

Pasul 4:

Verifică ce opțiuni de conectivitate oferă imprimanta. Unele imprimante permit conectarea prin USB, Ethernet sau wireless. Asigură-te că imprimanta este compatibilă cu dispozitivele pe care le vei utiliza pentru a imprima.

Pasul 5:

Asigură-te că echipamentele tehnologice îți oferă securitatea datelor de care ai nevoie. Solutiile HP de securitate a imprimarii nu implică doar protejarea imprimantelor. Acestea implică protejarea întregii rețele, prin detectarea în timp real a amenintarilor, monitorizarea automată și validarea software-ului – concepute pentru a detecta și a opri atacurile.

Pasul 6:

Mersi sus