Cum pot profesorii utiliza software-ul ActivInspire în sala de clasă?

Postat de Data: august 10, 2023

ActivInspire – software educațional inclus gratuit pe viață

ActivInspire este un software interactiv pentru învățământ dezvoltat de Promethean. Acesta este conceput pentru a ajuta profesorii să creeze și să predea lecții interactive și captivante în sălile de clasă echipate cu display-uri interactive Promethean. 

Acest articol își propune să ofere 5 caracteristici cheie ale software-ului ActivInspire și o perspectivă amplă asupra modului în care profesorii pot utiliza ActivInspire pentru a crea lecții interactive și captivante.

Software-ul ActivInspire este gratuit pentru școlile care achiziționează display-uri interactive Promethean.

Creați lecții atractive

Unul dintre avantajele majore ale ActivInspire este capacitatea de a crea lecții interactive și captivante. Puteți  adăuga imagini, grafice, forme și chiar clipuri audio și video pentru a ilustra conceptele și a face materialele de învățare mai ușor de înțeles pentru elevi.

Instrumentele de desen și scriere din ActivInspire sunt extrem de utile pentru explicarea conceptelor complexe sau pentru rezolvarea de exerciții în timp real. Profesorii pot desena diagrame, ecuații matematice, săgeți și alte elemente direct pe ecran, captând atenția elevilor și creând o experiență interactivă.

Unul dintre punctele forte ale ActivInspire este capacitatea de a adăuga elemente interactive, precum butoane, slider-e și obiecte tratabile. Profesorii pot crea activități care implică direct elevii în procesul de învățare. De exemplu, puteți crea întrebări cu opțiuni multiple și să ofere feedback în timp real în funcție de răspunsurile elevilor.

Utilizați biblioteca de resurse

ActivInspire vine cu o bibliotecă extinsă de resurse, care includ imagini, forme și alte elemente grafice. Profesorii pot economisi timp prețios prin utilizarea acestor resurse pentru a ilustra conceptele cheie.

Salvați și partajați lecțiile 

După ce ați creat lecții interactive și captivante, puteți să le salvați și să le partajați cu colegii sau cu elevii. Aceasta duce la o colaborare mai bună între profesori și la schimbul de idei și resurse educaționale

Descoperiți ActivInspire: 

Mersi sus