Să punem accentul pe modul de predare, nu pe tehnologia utilizată

Postat de Data: iulie 24, 2020

Introducerea de tehnologii noi în educație ar trebui să fie o experiență simplă și plăcută, prin care profesorii să economisească timp. Utilizarea la capacitate maximă a display-urilor interactive presupune mai mult decât simpla descărcare a unei aplicații sau stabilirea unei conexiuni Wi-Fi solide. Mult mai important este cum putem să le oferim profesorilor tot ceea ce au nevoie prin simpla apăsare a unui buton ca să reușească în mod eficient să pună la dispoziție lecțiile și să îi implice pe elevi.

Simplificarea utilizării și oferirea de experiențe tehnologice ideale este ceea ce propun Quartz Matrix și Promethean prin soluția ActivPanel. Iată cum cele mai recente actualizări ale ActivPanel vor ajuta la crearea unui mediu educațional accesibil, mai ușor de utilizat și mai sigur atât pentru profesori, cât și pentru elevi.

Creați profiluri de utilizator

Profesorii pot crea profiluri ActivPanel care le conferă mai multă flexibilitate la accesarea fișierelor, aplicațiilor și browserului, toate aceste date fiind protejate la deconectare. De exemplu, profesorii pot instala unele aplicații preferate pentru a accesa mai ușor fișiere vechi ale lecțiilor. Mai mult, ActivPanel reține pentru dumneavoastră datele de logare pentru a evita situațiile în care nu vi le amintiți. Atât datele de autentificare, precum și setările personalizate sunt salvate de la o clasă la alta sau de la o oră la alta.

Accesați și salvați fișierele în Cloud

Integrarea cu Google Drive și Microsoft OneDrive permite accesarea și salvarea conținutului cu ușurință în timpul lecțiilor, precum și de acasă. Livrarea eficientă a lecțiilor nu ar trebui să necesite pași suplimentari sau multe cabluri pentru a accesa conținutul deja creat. De exemplu, un profesor care dorește să acceseze un fișier cu lecții salvate pe Google Drive la altă clasă îl poate deschide direct din ActivPanel. Această funcție permite profesorilor să modeleze activitățile într-un flux continuu care să corespundă ritmului de învățare.

Ușurința de a realiza mai multe acțiuni simultan

Profesorii au nevoie de flexibilitate pentru a fluctua între diferite fișiere, aplicații și browsere de-a lungul lecțiilor. Timpul de predare se pierde dacă lecția este întârziată în timp ce treceți de la un instrument sau dispozitiv la altul și nu aveți un flux continuu. Cu cea mai recentă versiune, profesorii pot redimensiona, trage și muta mai multe ferestre pentru a preda folosind mai multe tipuri de conținut sau aplicații simultan pe ActivPanel.

Învațare cursivă

Crearea de oportunități pentru elevi în utilizarea dispozitivelor mobile cu ActivPanel pune punct decalajului dintre educația digitală și lumea reală. De exemplu, un profesor de educație civică dorește să pornească o discuție cu elevii referitoare la evenimentele curente. După ce elevii selectează un eveniment de pe telefonul mobil, noua aplicație Promethean Screen Share le permite să partajeze ecranul lor în timp real pe ActivPanel.

Creați o comunitate de cursanți digitali

Integrarea tehnologiei în educație nu trebuie să fie o activitate care să consume mult timp. Interfața prietenoasă ActivPanel permite profesorilor să se concentreze pe crearea unui mediu de învățare care să răspundă nevoilor fiecărui elev. Pentru a înțelege și mai bine tehnologia din spatele display-urilor interactive și a testa aceste noi funcționalități nu trebuie decât să accesați link-ul Learn Promethean pentru resurse gratuite care vă vor ajuta să profitați la maximum de ActivPanel.

Quartz Matrix este unic distribuitor Promethean în România. Descoperiți soluțiile educaționale în magazinul online Qmart.ro.

 

Sursă text: https://blog.prometheanworld.com/tech-insights/focus-on-teaching-not-the-technology/.

Traducere și adaptare realizată de Quartz Matrix.

Mersi sus