SmartLab ACCED by Quartz Matrix – lansat în cadrul EduTech Fest

Postat de Data: mai 18, 2023

EduTech Fest a întrunit în același spațiu de discuție și experimentare învățământul preuniversitar, învățământul universitar și furnizorii de tehnologie.

Quartz Matrix și Universitatea Tehnică ,,Gheorghe Asachi” din Iași au organizat prima ediție a EDU TECH FEST- Festivalulului Tehnologiilor în Educație” – care a avut loc la Iași, în perioada 12-13 mai 2023, la Sala Pașilor Pierduți, Bulevardul Carol I nr. 11 A, Copou, Iași

Evenimentul a avut ca scop prezentarea oportunităților pe care tehnologiile le oferă în contextul învățării și în alegerea domeniului de studiu după finalizarea liceului.

În cadrul „EDU TECH FEST – Festivalul tehnologiilor în educație” pe parcursul celor două zile, studenții din cadrul universității, îndrumați de cadrele didactice, și specilialiști în tehnologii au prezentat elevilor din ciclul de învățământ liceal echipamente și aplicații de robotică, Industry 4.0, IoT, imprimare 3D, VR etc., oferind posibilitatea acestora de a experimenta învățarea cu astfel de tehnologii și de a percepe utilitatea acestora în domeniile de studiu tehnice.

Peste 450 de elevi și profesori au fost prezenți în cele două zile de eveniment.

De asemenea, Universitatea Tehnică ,,Gheorghe Asachi” din Iași a pregătit pentru vizita elevilor tururi ghidate în Biblioteca Universității Tehnice (cea mai frumoasă bibliotecă din lume) și în Aula Magna „Carmen Sylva”.

SmartLab ACCED by Quartz Matrix

În cadrul festivalului am lansat laboratorul inteligent SmartLab. Am construit propunerea de laborator inteligent astfel încât fiecare beneficiar să aibă flexibilitatea de a alege și de a-și configura laboratorul inteligent în viziunea proprie, respectând totodată cerințele minime din Ordinul de ministru 6416/ 15.12.2022

Elevii și profesorii au avut posibilitatea de a testa și vizualiza toate componentele digitale a unui SmartLab: tablă tip display Promethean, imprimantă 3D, creion 3D, robot cu braț multifuncțional, software educațional Mozaik Education, laborator fonic ProLang, etc. 

Mersi sus