Cisco pentru educație

Acces la internet securizat și controlat pentru elevi și profesori

Cisco este liderul mondial în tehnologia care face ca Internetul să funcționeze din 1984. Specialiștii, soluțiile și partenerii Cisco ajută la conectarea sigură la rețeaua mondială de calculatoare prin echipamentele de rețea și tehnologiile aferente pe care le creează, le folosesc și le distribuie.

În același timp, Cisco ”vede” educația ca pe un catalizator global. Compania contribuie la formarea specialiștilor în IT&C prin programul Networking Academy. Lansat în România la începutul anilor 2000, acesta a permis pregătirea în domeniul digital a peste 100.000 de studenți.

Soluțiile de securitate, de colaborare si wireless dezvoltate de Cisco sunt folosite pentru facilitarea și dezvoltarea sistemelor de învățământ din întreaga lume.

Cisco România propune soluții esențiale pentru instituțiile de învățământ

Cisco Meraki
Rețea wireless gestionabilă din cloud
Securitate cibernetică
Cisco AMP și Umbrella
Sistem Managementul
Dispozitivelor (MDM)
Acces la internet pentru profesori și elevi la cele mai înalte standarde - Cisco Meraki

Acces la internet pentru profesori și elevi la cele mai înalte standarde - Cisco Meraki

Soluțiile Cisco Meraki sunt realizate la cele mai ridicate standarde cu scopul de a asigura performanța rețelelor wireless în cadrul instituțiilor de învățământ. Includ componente de calitate și sunt optimizate pentru ca utilizatorii să se bucure de o experiență plăcută.

Motive pentru care Cisco Meraki este soluția potrivită pentru unitățile de învățământ:
 • Suportă un număr mare de utilizatori (profesori și elevi) care poate fi ușor extins în caz de nevoie.
 • Oferă conexiune stabilă și rapidă, necesară în activitățile de secretariat și în desfășurarea lecțiilor ce implică resurse de pe internet.
 • Asigură conexiunea la internet la aceeași viteză pentru toți elevii și profesorii, indiferent de poziția și numărul sălilor de clasă din școală.
 • Filtrează conținutul accesat de elevi pe internet.
 • Limitează aplicațiile consumatoare de bandă direct din echipamentele wireless
 • Permite administrarea dispozitivelor pe care le deține instituția de învățământ, prin:
  • * instalarea simplă a aplicațiilor educaționale pe dispozitivele profesorilor și elevilor
  • *aplicarea restricțiilor care fac parte din politica de securitate a instituției
  • * controlul accesului la Internet, al aplicațiilor instalate și al documentelor
  • * ștergerea datelor în cazul pierderii dispozitivelor mobile

Tehnologiile produse de Cisco sunt recunoscute în întreaga lume pentru fiabilitate și performanță.

Acces la internet securizat și controlat

În momentul în care hotărăsc să implementeze un proiect de rețea wireless, una dintre grijile instituțiilor de învățământ o reprezintă protecția dispozitivelor, utilizatorilor și datelor în fața unor potențiale atacuri cibernetice. Este evident că niciun director de școală nu își dorește ca datele personale ale elevilor, documente referitoare la salariile profesorilor ori situații școlare să ajungă pe mâna hackerilor ori să fie făcute publice. Pentru a evita vulnerabilitatea instituțiilor de învățământ în fața agresorilor online este nevoie de măsuri de securitate cibernetică și de acces controlat în rețea și pe internet.

Ținând cont că activitățile ostile sunt tot mai numeroase și mai agresive, vă recomandăm să tratați cu maximă atenție acest aspect. Specialiștii noștri în soluțiile Cisco vă stau la dispoziție cu toate detaliile necesare și vă oferă cea mai potrivită soluție pentru instituția dumneavoastră.

Cisco AMP și Umbrella – avantajele utilizării în instituțiile de învățământ

Cele două soluții Cisco securizează și protejează rețeaua wireless în fața atacurilor online. Cisco AMP și Umbrella blochează atacurile înainte ca agresorii cibernetici să ajungă la dispozitivele din rețea și previn transferul neautorizat al datelor confidențiale.
Prin utilizarea celor două soluții, responsabilului de securitate cibernetică ”vede” toate dispozitivele conectate în rețea, fie că aparțin instituției de învățământ sau utilizatorilor (elevi, profesori, personal auxiliar)

Dispozitive mobile (tablete, laptopuri, telefoane) folosite exclusiv în scop didactic Managementul dispozitivelor mobile – MDM

De multe ori cadrele didactice nu permit folosirea telefoanelor ori tabletelor în timpul lecțiilor pentru că nu au posibilitatea de a controla și gestiona aplicațiile sau paginile de internet pe care elevii le pot accesa pe dispozitivele lor.

Soluția MDM de la Cisco schimbă radical această situație. Este special concepută pentru a permite profesorilor să le ofere acces elevilor, în timpul cursurilor, doar la resursele pe care cadrele didactice le consideră necesare. Soluția MDM permite inclusiv oprirea camerei foto a telefonului, astfel încât în timpul orelor elevii nu pot filma sau face fotografii.

Prin folosirea soluției MDM de la Cisco, telefoanele sau tabletele elevilor – indiferent că sunt ale acestora sau ale școlii – pot fi astfel gestionate de către profesori încât să fie utilizate EXCLUSIV în scop didactic, fără interferențe disturbatoare cu rețetele sociale sau servicii de mesagerie.

Contactați-ne pentru soluțiile Cisco

Contactați-ne pentru soluțiile Cisco

  Mersi sus