Educația în afara sălii de clasă. Ce este învățământul hibrid

Postat de Data: august 13, 2020

Noile directive, aflate într-un progres continuu, privind sănătatea și siguranța în școli, le solicită profesorilor, administratorilor și specialiștilor IT să modifice rapid cadrul educațional și să-l adapteze la noua normalitate. În timp ce soluțiile variază de la o școală la alta, scopul final este același: furnizarea de educație de calitate superioară pentru milioane de cursanți, în ciuda acestor circumstanțe fără precedent.

Pentru a asigura învățarea continuă pentru cursanți, profesorii vor fi nevoiți să regândească sala de clasă, folosind tehnologie care permite predarea lecțiilor simultan, în timp real, atât pentru cei aflați în sala de clasă, cât și pentru cei care se conectează de la distanță, folosind dispozitivele preferate.

Ce aveți nevoie pentru a crea cadrul de învățământ hibrid

1. Display interactiv

Proiectat special pentru sălile de clasă

Seria de display-uri interactive ActivPanel continuă tradiția Promethean de a dezvolta produse cu un scop bine definit, proiectate de profesori, pentru profesori. Construite cu grijă până la ultimul detaliu, display-urile ActivPanel de la Promethean sunt rezultatul unui proces extins de cercetare centrat pe utilizator, cu scopul de a livra inovația și ușurința în folosire pe care profesorii, cursanții și administratorii o caută.

Experiență de utilizare simplificată și uniformizată

Display-urile interactive ActivPanel Elements sunt prevăzute cu o interfață de utilizare care plasează cele mai folosite instrumente la îndemâna profesorilor, la nivelul privirii.

Tehnologia pentru scriere și atingere Vellum™

Tehnologia Promethean pentru scriere, Vellum™, aduce cea mai naturală experiență de scriere din industrie. Lipsită de întreruperile cauzate de întârzieri de scriere sau mișcări greșite, tehnologia Vellum™ creează o experiență similară cu cea a scrisului cu stiloul pe foaia de hârtie, facilitând interacțiunea dintre profesor și cursanți. Scrierea se realizează rapid și exact, în timp real. Stilourile sunt pentru scris, degetele pentru funcții touch, iar palmele pentru șters – este ca și cum ați scrie cu markerul pe o tablă albă, doar că mai plăcut.

Classroom Essential Apps – interacțiune la un alt nivel

ActivPanel vine cu Classroom Essential Apps preinstalate, un set de aplicații esențiale pentru desfășurarea orelor, toate disponibile cu o simplă atingere.

 • Folosiți suprafața albă, similară unei table de scris, din aplicația extrem de intuitivă Whiteboard pentru a face instant orice tip de completare la lecții
 • Desenați, evidențiați și faceți adnotări pe orice tip de conținut, din orice sursă
 • Realizați rapid capturi de ecran ale conținutului dorit, trunchiați-l și deschideți-l în aplicația Whiteboard pentru discuții ulterioare
 • Creșteți entuziasmul cursanților în timpul orelor cu aplicațiile personalizabile Spinner și Timer

uncții de mirroring și partajare

Display-urile interactive ActivPanel vă oferă control absolut asupra modului de desfășurare a lecției. Funcția de multi-device mirroring îi permite profesorului să se deplaseze prin clasă și să susțină lecția de oriunde își dorește. În timpul unei lecții, profesorul poate interacționa prin intermediul display-ului cu ecranele în modul mirroring, sporind colaborarea și participarea cursanților.

 • Partajarea wireless a până la 4 ecrane în același timp
 • Conectare facilă, folosind un cod din 6 cifre
 • Profesorii pot interacționa cu ecranele partajate direct de pe ActivPanel
 • Control robust al profesorului pentru securitate sporită

ClassFlow – Software cu lecții cu livrare din cloud, cu instrumente avansate de colaborare

 • Trimiteți instant sondaje, activități și teste spre dispozitivele cursanților
 • Creați conturi pentru cursanți pentru a le trimite lecții și teme
 • Accesați milioane de resurse de la profesori din întreaga lume
 • Poate fi accesat de oriunde și oricând, de la școală, de acasă sau în mișcare

ActivInspire, cunoscut și apreciat de profesori pentru conținut

 • Utilizați instrumente creative: calcule, ceas, recorder, cameră
 • Personalizați lecțiile folosind diverse module pentru cursanți mai mici sau mai mari
 • Accessați peste 30.000 de flipcharturi din myPromethean Resource Library

Alte elemente ale clasei hibrid

2. Computer

Promethean este compatibil cu Chrome OS, Android și Windows, așa că școlile pot alege să folosească sistemul de operare care se potrivește cel mai bine cu ecosistemul IT intern.

3. Conexiune la Internet de mare viteză

O conexiune la Internet de mare viteză este esențială pentru a vă asigura că funcția de colaborare Screen Share și instrumentele de videoconferință funcționează corespunzător.

4. Software de videoconferință

Folosiți un software de videoconferință cu opțiuni de securitate puternică, care face posibilă comunicarea de pe orice dispozitiv. Promethean este compatibil cu orice software.

5. Cameră web

Alegerea camerei web depinde de mărimea și aranjarea sălii de clasă. Montați camera din tavanul clasei sau la o anumită înălțime pe perete sau pe un suport în fața display-ului, astfel încât profesorul să fie în același cadru cu display-ul interactiv.

Protejăm sănătatea cursanților și a profesorilor

Interacțiune sigură

Seria de display-uri Promethean ActivPanel Elements permit interacțiunea atât cu stiloul special, cât și cu degetul. Într-o perioadă în care protecția personală este de importanță majoră, vă recomandăm să nu atingeți ecranul cu degetele sau mâinile și să interacționați cu suprafața display-ului folosind stilourile și instrumentele de ștergere care vin odată cu display-ul, în funcție de modelul ales. În mod ideal, fiecare profesor și cursant trebuie să aibă stiloul personal, pe care să nu îl atingă altcineva. Ne puteți contacta pentru a vă pune la dispoziție numărul de stilouri dorit.

Instrumente pentru învățământul hibrid și la distanță

Specialiștii Quartz Matrix în educație digitală vin în ajutorul dumneavoastră cu instruirea și suportul necesare pentru a integra cu ușurință display-urile și software-ul de lecții interactive Promethean în sala de clasă. Echipa dedicată educației digitale oferă o gamă variată de servicii de consultanță pentru a-i ajuta pe profesori să implementeze eficient tehnologii captivante care transformă mediul pedagogic și susțin realizările educaționale.

Quartz Matrix propune soluțiile ideale pentru trecerea la învățământul interactiv și echipamentele potrivite pentru educație digitală, utile în toate cele 3 scenarii vizate pentru începutul anului școlar din septembrie:

 1. o parte dintre cursanți vor participa la lecții de acasă și ceilalți în clasă
 2. cursurile se desfășoară în sala de clasă cu toți cursanții
 3. orele se vor desfășura exclusiv în mediul digital

Și pentru că, așa cum am demonstrat de-a lungul timpului, suntem în permanență alături de școli, profesori și cursanți, oferindu-le soluții de renume, de la branduri de renume, Quartz Matrix susține digitalizarea mediului educațional prin introducerea display-urilor Promethean în școli, fiind unic distribuitor al acestor soluții interactive.

Mersi sus