Edu Tech Fest, Ediția a II-a: Peste 600 de participanți inspirați de tehnologiile viitorului

Postat de Data: iunie 3, 2024

Edu Tech Fest Ediția a II-a, Festivalul Tehnologiei în Educație a început cu deschiderea festivă în Aula „Carmen Sylva” a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, cu un discurs inspirat al Prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin, prorector al TUIASI. Evenimentul a continuat cu prezentări captivante care au acoperit trei teme de mare interes:

  1. „Inteligența artificială în inginerie: trecut, prezent, viitor” – Prof. univ. dr. ing. Adrian Burlacu, Decanul Facultății de Automatică și Calculatoare, a oferit o privire fascinantă asupra evoluției AI în inginerie, explorând impactul său din trecut până în prezent și perspectivele de viitor.
  2. „O lecție în SmartLab” – Anca Teutu, Business Developer Manager la Quartz Matrix, a prezentat inovațiile aduse de SmartLab, demonstrând cum aceste tehnologii transformă învățarea într-o experiență interactivă și captivantă.
  3. „Soluții Lenovo pentru educație” – Răzvan Pirtea, SMB Manager Lenovo, a evidențiat soluțiile inovative oferite de Lenovo pentru sectorul educațional, subliniind cum aceste tehnologii pot îmbunătăți semnificativ procesul de învățare.

Aceste prezentări au setat tonul pentru un eveniment dinamic și plin de descoperiri tehnologice, marcând începutul unui festival dedicat educației și inovației. Cu peste 600 de participanți, evenimentul a fost o adevărată celebrare a inovației și educației.

Standuri cu noi tehnologii la Edu Tech Fest

Studenții și profesorii a 11 facultăți din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași au prezentat în cadrul Edu Tech Fest tehnologii de ultimă oră, oferind o privire detaliată asupra viitorului educației. De la invenții proprii la oferta educațională, fiecare stand a fost o sursă de inspirație și cunoaștere.

Tehnologii interactive pentru elevi

Cu ajutorul roboților, elevii au putut înțelege concepte complexe într-un mod interactiv și distractiv. Interacțiunea cu tablele interactive le-a permis să participe la lecții vii și interesante, unde informațiile au prins viață sub ochii lor. Utilizarea imprimantelor 3D i-a introdus pe elevi în lumea proiectelor tridimensionale și ochelarii VR unde au putut experimenta realitatea virtuală, transportându-se în medii tehnologice.

Două eleve s-au angajat să colaboreze cu Facultatea de Design Industrial și Managementul Afacerilor cu idei de design vestimentar, ilustrând interesul crescut al tinerilor pentru domenii creative și inovatoare.

Demonstrații captivante în SmartLab

Demonstrațiile din cadrul SmartLab-ului au fost captivante și, mai important, au oferit o experiență educațională valoroasă, combinând spectacolul cu elemente practice care au contribuit la înțelegerea mai profundă a conceptelor tehnologice prezentate.

Edu Tech Fest: O experiență de neuitat

Aceste experiențe practice nu numai că i-au captivat pe elevi, dar i-au și inspirat și i-au încurajat să-și exploreze propriile interese și pasiuni în domeniul tehnologiei și al științei. Elevii au plecat de la eveniment cu informații valoroase și cu daruri atractive, beneficiind astfel de o experiență educativă și inspirațională.

Astfel, Edu Tech Fest nu a fost doar un eveniment – a fost o experiență care a deschis minți și a aprins imaginația.

Edu Tech Fest este un eveniment organizat de compania Quartz Matrix în parteneriat cu Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Vă așteptăm la cea de-a III-a ediție Edu Tech Fest, 2025!

Mersi sus