Chromebook-ul versus laptopuri cu Windows sau MacOS

Postat de Data: noiembrie 24, 2022

Chromebook-ul și laptopul cu Windows sau MacOS pot părea similare, însă înainte de a alege un chromebook sau un laptop cu Windows sau MacOS, gândiți-vă la ce doriți să îl folosiți. Dacă în cazul laptopului cu Windows sau MacOS explicații suplimentare nu sunt necesare, în cazul chromebook-ului este important să cunoașteți elementele care îl diferențiază de un laptop cu Windows sau MacOS.

Ce este Chromebook-ul?

Chromebook-ul este un laptop care are sistem de operare Google Chrome OS, ceea ce înseamnă că programele Windows sau MacOS nu vor funcționa pe un chromebook.

Aplicații care pot fi utilizate pe Chromebook:

Pe un chromebook veți putea instala aplicații de Android din Magazinul Google Play. Astfel, veți putea folosi doar aceste aplicații, instalabile din Google Play sau le veți putea folosi direct din browserul Chrome. Gândiți-vă la editorul de text Google Docs sau Google Slides, o alternativă la PowerPoint. Dacă doriți să utilizați Microsoft Office, o veți putea face instalând aplicația Office 365 pentru Android și veți avea nevoie de internet pentru a folosi suita Microsoft Office.

Salvarea fișierelor și accesul la internet:

Pe un Chromebook, salvarea documentelor se face în Google Drive, în cloud, ceea ce înseamnă că este obligatoriu să aveți acces la internet și să aveți conturi de Google create. Deoarece sistemul de operare Chrome este conceput special pentru acest lucru, chromebook-ul are spațiu limitat de stocare offline, pe un SSD.

Sintetizăm mai jos principalele diferențe dintre un chromebook și un laptop

Mersi sus