Implementarea laboratoarelor lingvistice – PNRR – Componenta C15

Postat de Data: august 22, 2023

Programul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15: Educație

Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) include Componenta C15: Educație, axată pe dezvoltarea și modernizarea sistemului educațional. În cadrul apelului, fiecare solicitant a obținut finanțare pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe. O linie de finanțare majoră este implementarea laboratoarelor lingvistice, aducând tehnologia în sălile de clasă și oferind noi oportunități de dezvoltare a competențelor lingvistice ale elevilor.  

Apelul pentru depunerea cererilor de finanțare este încheiatNu mai pot depuse cereri de finanțare și proiecte pentru acest apel. Aplicanții la acest proiect au fost unități administrativ-teritoriale (comune, orașe, municipii, sectoare ale Municipiului București și județe), instituțiile de învățământ superior de stat care au înființate în cadrul lor unități de învățământ preuniversitar, precum și statele majore ale categoriilor de forțe/comandamente de armă, care au înființate în cadrul lor unități de învățământ preuniversitar.

Care sunt avantajele laboratorului ProLang în școli?

Laboratorul ProLang reprezintă o soluție modernă și interactivă pentru creșterea calității și eficienței învățării limbilor străine în școlile din România. Intuitiv, foarte simplu de utilizat și actualizat constant, software-ul ProLang oferă profesorului posibilitatea de a controla clasa, de a grupa elevii și de a lucra diferențiat și simultan cu fiecare grupă de elevi. Confortul acustic și claritatea sunetului sunt la cel mai înalt nivel.

Îmbunătățirea abilităților de comunicare

Laboratoarele lingvistice ProLang permit elevilor să își dezvolte abilitățile de comunicare într-o manieră interactivă și captivantă. Prin exerciții de pronunție, ascultare și conversație, elevii pot să-și exerseze competențele lingvistice într-un mediu controlat și sprijinitor. 

 

Acces la resurse educaționale avansate

Laboratoarele lingvistice ProLang oferă acces la resurse educaționale digitale de înaltă calitate, exerciții interactive și materiale suplimentare pentru învățarea limbilor străine. Pot fi ascultate materiale audio de pe laptop: salvate direct de pe Internet, de pe un DVD sau înregistrare deja de către profesor dintr-o oră anterioară. 

Personalizarea învățării

Laboratoarele lingvistice ProLang personalizează experiența de învățare pentru fiecare elev. 

Fiecare profesor trebuie să îți creeze propriul cont la deschiderea aplicației ProLang, cu username și parolă. Clasele de elevi sunt configurate printr-un simplu import dintr-un Excel sau prin introducerea directă a elevilor: denumire clasă și componență cu posibilitate ulterioară de a adăuga sau de a șterge elevi sau clasă. Clasa poate fi împărțită în mai multe grupuri de lucru, iar fiecare structură nouă de lucru poate fi salvată sub forma unui profil de clasă pentru a fi utilizată ulterior în aceeași oră de curs sau în una diferită. 

Clasa poate fi împărțită în maxim 9 grupe de lucru. 

Învățare centrată pe elev

Laboratoarele lingvistic ProLang promovează învățarea activă și implicarea elevilor în propria lor educație. Elevii pot explora temele care îi interesează și pot progresa la propriul ritm. 

Fiecărui elev îi este alocat un modul hardware și o pereche de căști. Acest lucru face posibilă comunicarea profesorului cu elevii. 

Ce oferim pentru proiectul PNRR?

  • Consultanță gratuită pentru achiziția de echipamente software
  • Training personal didactic pentru produsele achiziționate prin PNRR
  • Instalare echipamente și suport tehnic online și telefonic
  • Produse disponibile in stoc cu livrare rapidă

*Fiecare beneficiar are flexibilitatea de a alege și de a-și configura laboratorul lingvistic în viziunea proprie, respectând totodată cerințele minime din Ordinul de ministru.

Ce conține oferta PNRR Quartz Matrix?

Reprezentăm în România liderul mondial în display-uri interactive – Promethean. Oferim astfel unităților de învățământ acces la display-uri interactive dezvoltate pentru profesori și elevi, dedicate educație. Conforme cu OM 3677/2023, utilizate de profesori și elevi în peste 2 milioane de săli de clasă din întreaga lume. 

  • Produse dedicate mediului educațional de la principalii producători de IT&C și soluții de printare
Mersi sus