EduTech Fest Iași conectează tinerii cu noile tehnologii și îi încurajează să gândească fără limite

Postat de Data: aprilie 19, 2023

VR (realitate virtuală), roboți educaționali, table interactive tip display, creioane și imprimante 3D – toate sunt instrumente ale prezentului, într-o educație de calitate adaptată transformării digitale prin care trecem. Tinerii sunt invitați în perioada 12-13 mai la Iași, la Festivalul Tehnologiilor în Educație – Edu Tech Fest – un eveniment de tipul hands-on technology. Atât elevii, cât și studenții interesați vor interacționa în mod direct cu echipamente și aplicații tehnologice de ultimă oră. Mai mult decât atât, vor intra în contact cu cadrul academic ce favorizează inovația – evenimentul este organizat de compania Quartz Matrix în parteneriat cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.

România, codașă în Uniunea Europeană în ceea ce privește digitalizarea

Digitalizarea are implicații în toate domeniile vieții de la educație, la locuri de muncă, de la relația cu autoritățile statului, la viața de zi cu zi, turism, cumpărături, banking. Potrivit unui studiu MKOR Consulting din 2023, 4 din 10 microîntreprinderi consideră esențială investiția în digitalizare, în timp ce un procent similar dintre firmele mijlocii prioritizează dezvoltarea expertizei digitale în plan intern. În același timp, cel mai recent raport DESI 2022 (Digital Economy and Society Index), relevă faptul că România ocupă ultimul loc din cele 27 de țări, la nivelul UE, privind progresul digital, deși suntem peste media europeană în ceea ce privește numărul de specialiști TIC.

De aceea, organizatorii Edu Tech Fest își propun să stârnească curiozitatea tinerilor pentru digitalizare și pentru studiul noilor tehnologii.

Digitalizarea în prim plan la Edu Tech Fest Iași, prima ediție a Festivalului tehnologiilor în educație

„Prin Edu Tech Fest  ne dorim să accelerăm procesul de digitalizare în educație prin prezentarea oportunităților tehnologiilor moderne Promethean, HPInc, TP-Link, Veative, Mozaik Education și Skiware.  De asemenea, e important de scos în evidență faptul că toată creativitatea digitală este perfect integrată în multe dintre profilele tehnice ale Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, așa că e ideal ca participanții să poată vedea concret unde își pot dezvolta și pune în practică noțiunile. E un eveniment special creat pentru tineri – elevi de liceu și studenți, care astfel vor intra în contact direct cu cele mai noi tehnologii și oportunități pe care mediul digital le poate oferi. De asemenea, ne dorim să participe și reprezentanți ai administrației publice, dar și ai consiliilor de părinți, ce pot deveni factori decizionali sau influenceri ai schimbării.”, a declarat Magdalena Olaru, managerul Departamentului Soluții Educaționale al companiei Quartz Matrix.

PNNR și PNRAS oportunități de finanțare în digitalizarea educației

Accesul tinerilor la noile tehnologii în unitățile de învățământ universitar și preuniversitar poate fi realizat cu ușurință prin informare constantă despre oportunitățile de finanțare. Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) sunt două programe despre care participanții la Edu Tech Fest vor putea afla mai multe detalii, Quartz Matrix fiind unul dintre partenerii de încredere pentru instituții publice și private, în implementarea unor proiecte de anvergură în ceea ce privește dotarea cu echipamente digitale a unităților de învățământ.

Edu Tech Fest este un eveniment organizat de compania Quartz Matrix în parteneriat cu Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Festivalul tehnologiilor digitale va avea loc în perioada 12-13 mai 2023, în Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Sala Pașilor Pierduți, Aula Carmen Sylva, Bulevard Carol I, nr. 11 A, Copou, Iași.

Formular de  înregistrare

Mersi sus